Skip links

Oyun Terapisi Uygulayıcı Eğitimi Sertifika Kursu

Psamer eğitim farklıyla 120 saatlik e-devletten sorgulanabilen üniversite onaylı oyun terapisi uygulayıcı eğitimini şimdi alın, eğitimi uygulamaya başlayın

Sıfırdan ileri seviyeye

 

Oyun Terapisi Nedir?

Oyun terapisi çocuklarda görülen ruhsal problemlerin, davranışsal sorunların bu alanda eğitim alan uzman kişi tarafından oyun ve oyuncaklar aracılığıyla tedavi edilmesi, iyileştirilmesidir. Çocuklar bazı zamanlar kendilerini ifade etmekte zorlanabilmektedir bunun için kendini ifade edebileceği bir oyun aracı gerekmektedir. Oyun terapisi çocukların yaratıcılığını gerçekleştirmesine, problem çözmesine, sosyal aktivite sağlamasına ve paylaşımcı bir kişiliğinin oluşmasına yardımcı olmaktadır.  

Oyun Terapisi Eğitimi Nedir?

Oyun terapisi eğitimi oyuncakların kullanıldığı ya da değişik tarzda oyunların oynanarak çocukların hissel olarak kendilerini ifade edebilmesini sağlayan bir  terapi çeşididir. Çocukları, sorunlu oldukları hareket ve düşünce biçimlerinde rahat hissettirilerek bu sorunun üzerine yoğunlaşılmaya çalışılır. Bu alanda profesyonel eğitim almış terapistler, hali hazırda çocuklar için güvenli bir ortam yaratmakta ustalaşmıştır. Bundan dolayı çocukların ailelerinin yanında, okulda ya da diğer sosyal çevrelerinde hissedemedikleri rahatlığı, hissetmelerini sağlayarak onların daha cesaretli olmalarına imkan tanımaktadır. Çocuklar duygu ve düşüncelerini ifade etmekte yetişkinlerin düzeyinde değillerdir. Çoğu zaman duygu ve düşüncelerinin farkında olmayabilmektedirler. Bu nedenle ifade etmeleri de güçtür. Yetişkinler için konuşma ne anlam ifade ediyorsa, çocuklar için de oyun aynı şeyi ifade etmektedir. Oyun çocuk için, duyguları ifade etme ve keşfetmedir. İlişkileri keşfetme, yaşantılarını aktarma, isteklerini ifade etme ve kendilerini tatmin etme yeridir. Oyuncaklar çocukların kelime dili, oyunu ise ne anlatmak istediğidir. Aynı zamanda çocuklar, oyun sayesinde kendileri için daha fazla öğrenir ve öğrenme kapasitesini bu yolla artırmaktadır. Oyun  çocukların öğrenme koşullarını daha fazla gelişmektedir.

Oyun Terapisi Eğitiminin Amacı Nedir?

Oyun terapisinin amacı çocuğun oyunla kendini ifade etmesi, kullanılan oyuncaklar, materyaller ile kendi dünyasını terapiste açmasını sağlamaktır. Terapist, çocuğun oyun dünyasına giriş sağlamakta  ve yeni maceraları çocuğa sağlamaya çalışmaktadır. Bu sayede aileler de çocuklarının ne hissettiğini, farklı bakış açıları olabildiğini düşünmektedir. Onlar da bazen fark edemedikleri şeyleri farkettikerini görmektedirler. Çocukların duygularını ve yaşadıkları sorunları dışavurmalarına olanak tanır. Çocuğun kendisini etkileyen durumlarla ilgili farkındalığının artmasına yardımcı olmayı amaçlamaktadır.

Oyun terapisi uygulayıcı eğitimi sertifikasını nasıl alırsınız ?

Kapsamlı  120 saatlik oyun terapisi uygulayıcı eğitim sertifikasını psamer eğitim olarak sizlere sunmaktayız. Eğitime kaydolmanızın ardından size özel açılan panel ile eğitiminize başayabilirsiniz. Eğitim sonunda üniversite onaylı e-devletten sorgulanabilen  uygulayıcı sertifikaya sahip olabilmektesiniz.  

Oyun Terapisi Eğitimi Hangi Yaş Aralıklarına Uygulanır?

Oyun terapisi kapsamında çocuklar hayal dünyasını geniş bir çerceveye sığdırmaktadır. Soyut becerilerinin gelişmesinin ardından somut becerilerini de ön plana koyarak hareket etmektedirler. Oyun terapisi 2-11 yaş aralığındaki çocuklara uygulanabilmektedir. Çocuklar genellikle 2-2.5 yaşlarında sembolik oyun (-mış gibi oyunlar, örneğin evcilik, doktorculuk gibi) oynamaya başlarlar. Oyun terapisi de çocukların sembolik oyun oynamaya başlamasıyla birlikte uygulanmaktadır. Oyun terapisi çocuğun yaşadığı pek çok duygusal ve davranışsal problem için çözüm sunabilmektedir. Özellikle  oyun terapisi eğitimi kaygı, korku, aşırı çekingenlik, içe kapanıklık, saldırgan davranışlar için uygundur. Kardeş kıskançlığı, sosyal uyum sorunları, uyku, yemek ve tuvalet alışkanlığı sorunlarında olumlu sonuçlar alınmaktadır.Ayrıca , boşanma, evlat edinme, yas, kayıp ve travma süreci geçiren çocuklar içinde uygun olmaktadır. Oyun terapisi çocukta davranış değişikliğine neden olmakla  beraber sosyal ve duygusal anlamda gelişim ve genel iyi oluş halini de desteklemektedir.  

Oyun Terapisi Eğitimini Kimler Alabilmektedir?

  • Oyun terapisi eğitimine; Psikiyatri hekimleri ve asistanları,
  • psikologlar,
  • psikolojik danışman ve rehber öğretmenler,
  • aile danışmanları,
  • sosyal hizmet uzmanları,
  • doktorlar,
  • pedagoglar,
  • anaokulu öğretmenleri,
  • okul öncesi öğretmenleri,
  • özel eğitim uzmanları,
  • çocuk gelişimi ve eğitimi uzmanları ile üniversitelerin ilgili bölümlerinde okuyan öğrenciler katılabilmektedirler.
 

Oyun Terapisi Eğitiminin Faydaları Nelerdir?

Oyun terapisi eğitiminin faydalarının başında çocuğun bilişsel ve davranışsal boyutlarının gelişmesi gelmektedir.Bazı çocuklar  oyun terapisine biraz çekingen yaklaşşa da terapiste olan güven artma eğilimindedir. Daha rahat hale geldikçe ve bağları güçlendikçe, çocuk oyunlarında daha yaratıcı veya daha sözlü hale gelebilmektedir .Oyun terapisinin potansiyel faydalarından bazıları şunlardır:
  • Belirli davranışlar için daha fazla sorumluluk almak.
  • Başa çıkma stratejileri ve yaratıcı problem çözme becerileri geliştirmek.
  • Öz saygı, öz benlik.
  • Empati ve başkalarına saygı ve dinleme.
  • Kaygının azaltılması.
  • Duyguları tam olarak  ifade etmeyi öğrenmek.
  • Daha güçlü sosyal beceriler kazanılması.
  • Daha güçlü aile ilişkilerinin kurulması.
Ayrıca dil kullanımını teşvik edebilir veya ince ve kaba motor becerileri geliştirebilmektedir .
       

Kursiyerlerin almış oldukları eğitimleri başarılı bir şekilde tamamladıktan sonra almış oldukları sertifikaya eğitim sertifikası denir.

Eğitim sertifikası, ilgili eğitimi aldığını, bu alanda yeterli bilgiye sahip olduğunu gösteren belgedir. Alınan sertifikalar, hem yeni iş başvurularında hem de mevcut işlerinde terfi almaları konusunda yardımcı olmaktadır.

Eğitimlerin, Online veya uzaktan eğitim şeklinde alınarak, aldığı eğitimleri belgelendirdiği bir sistemdir. Şuan eğitim kurumlarının birçoğu, kursiyerlerine zamandan ve mekândan bağımsız eğitim almalarını sağlamak için geliştirdiği dijital bir eğitim sistemidir.

Almış olduğunuz her sertifika mutlaka işe yarayacaktır. Ancak almış olduğunuz sertifikanın kim tarafından, hangi kurum tarafından verildiği de çok önemlidir. Eğer sertifikanızı üniversiteler den veya milli eğitim bakanlığından aldıysanız kesinlikle işe yaracaktır.

Bir kurumda çalışırken sadece yaptınız işte uzmanlaşmanız, başarılı olmanız terfi almanız için yeterli olmayacaktır. Bu süreçte kendiniz geliştirmeniz, bir sonraki pozisyona hazır olmanız için sürekli eğitim almak, aldığınız eğitimleri sertifikalandırmak sizin avantajınıza olacaktır.

Sadece sertifika ile tabi ki işe giremezsiniz. Çünkü rekabet içinde olduğunuz bir sürü aday var ve onlar da sürekli kendilerini geliştiriyor, sertifika sahibi oluyorlar. Alacağınız sertifikalar sadece sizi diğer adaylara kıyasla bir adım öne taşıyacaktır.

Alınan sertifikalar eğer üniversite onaylı veya MEB onaylı ise geçerlilik süresi yoktur. Sadece mesleğinize göre veya aldığınız sertifikaya göre belirli süreler de tekrar eğitim almanız gerekebilir.

Sertifika alırken ilk olarak hangi kurumdan aldığınıza, aldığınız sertifikanın hangi kurum tarafından onaylandığına dikkat edin. Sadece sertifika veren firmalar dan uzun durun. Mutlaka size panel açan, eğitim videoları ve dokümanları olan firmaları tercih edin. Üniversite Onaylı veya MEB onaylı sertifika alıyorsanız hiç korkmayın.

İnternet üzerinden alınan sertifikalar sizlerin CV lerini güçlendirir. Aldığınız eğitimler kişisel gelişiminize katkı sağlar, daha çok tercih edilen kişi olursunuz. Ne kadar çok sertifikanız varsa o kadar donanımlı olduğunuz anlamına gelir.

Kesinlikle aynı değerdedir. Aldığınız sertifikalar da uzaktan eğitim ya da Online eğitim ibaresi yer almaz. Örgün eğitim aldığınız da size verilen sertifika İle Online eğitim ile aldığınız sertifika birebir aynıdır.

Aslında birçok avantajı var ama en önemli avantajı zamandan tasarruf etmenizdir. İlave olarak ciddi anlamda sizi yol, konaklama gibi masraflar dan kurtarmaktadır. Hem de aynı eğitimi, aynı sertifikayı daha uygun fiyata almanızı da sağlamaktadır.

Online eğitim den dileyen herkes faydalanabilir. Kendini geliştirmek isteyen, yeni bir meslek sahibi olmak isteyen, belirli alanlar da uzmanlaşmak isteyen, bazı meslekler de yeterli gerekliliği sağlamak isteyen herkes bu eğitim den yararlanabilir.

Yaptığınız işe, aldığınız sertifikaya veya işletmelerin ihtiyacına göre değişir bu sorunun cevabı. Benzer tecrübede iki aday görüşmeye katıldı ise, tabi ki kendini geliştiren, aldığı eğitimleri belgelendiren bir aday, diğer adaya göre bir adım önde olacaktır. Yani ne kadar çok sertifikanız varsa o kadar tercih edilme durumunuz yüksek olacaktır.

Uzaktan veya Online eğitim ile aldığınız sertifikalar geçerlidir. Bura da aldığınız sertifikaların hangi kurum tarafından verildiği çok önemidir. Eğer üniversite onaylı sertifika aldıysanız veya milli eğitim bakanlığı onaylı sertifika aldıysanız, geçerliliği daha fazla olacaktır.

E devlet onayı, kurumların alt yapısı İle ilgili bir durumdur. Şuan bir çok üniversite bu sistemi kendi sistemlerine entegre ettiler. Bizim de çalıştığımız üniversitelerin sertifikalarını e devletten sorgulayabilir siniz. Bu durum sizi fiziki sertifika taşımaktan kurtaran bir durumdur. Dilediğiniz yerden e imzalı bir şekilde sertifikanızın çıktısını alabilirsiniz.

Şuan da birçok firma, personel ararken mutlaka deneyimli olmasını istiyor. Ancak iş arayan o kadar deneyimsiz aday var ki, birileri o kişilere fırsat vermezse nasıl deneyim sahibi olacaklar. Bu yüzden özellikle deneyimsiz kişilere tavsiyemiz, kendiniz geliştirmek için, başvurduğunuz pozisyona hazır olduğunuzu göstermek için sürekli eğitimler alın ve mutlaka bu eğitimleri de belgelendirin.

Online Eğitim Sertifika olarak 2017 yılında eğitim sektöründe faaliyet göstermeye başladık. Yaklaşık 5 yıldır hem örgün hem de online eğitimler veriyoruz. Ayrıca işletmemiz, çocuklara yönelik Zekâ ve Yetenek Geliştirme Merkezi ve Aile Danışmanlığı Merkezi olarak da faaliyet göstermektedir.

Online eğitim sektöründe faaliyet gösteren birçok firma var. Tüm kurumlar elinden geldiği kadarıyla en iyisini yapmaya çalışıyor. Bu kurumların büyük bir çoğunluğu bir veya iki meslek dalı seçerken, bizler 200 e yakın eğitim programını sizlerin hizmetine sunuyoruz. Kişisel Gelişim Eğitimleri, Psikoloji Eğitimleri, MEB Egzersiz Eğitimleri, Mesleki Eğitimler verdiğimiz eğitim grupları arasında en çok tercih edilen olarak ön plana çıkıyor.

Biz kurum olarak 600 e yakın meslek dalında sertifika hizmeti sunuyoruz. Şuan en popüler sertifikaların meslek alanında verilen eğitim sertifika programları olduğunu görüyoruz. Örneğin; Aşçılık Sertifikası, Hasta ve Yaşlı Bakım Sertifikası, Yaratıcı Drama Sertifikası, Öğrenci Koçluğu Sertifikası, Aile Danışmanlığı Sertifikası, Çocuk Gelişimi Sertifikası, Aile Dizimi Sertifikası, Adli Psikoloji Sertifikası, Oyun Terapisi Sertifikası şuan da öne çıkan sertifika programlarıdır.

Aslın da her sertifika önemlidir. Bu sizin hangi sertifikaya ihtiyacınızın olduğu İle ilgili bir durum dur. Örneğin Aşçılık Sertifikası aldınız, mutlaka Usta Öğretici Oryantasyon sertifikası, Hijyen Eğitimi Sertifikasını da almanız gerekecektir. Yani aldığınız sertifika ve onu tamamlayan sertifikaları mutlaka tercih etmelisiniz.

Bazı dönemler de kampanya yapıyoruz. Sosyal sorumluluk anlamında özellikle pandemi nin yoğun olduğu dönemde çok fazla ücretsiz eğitim verdik. Ancak takdir edersiniz ki her şeyin bir maliyeti var. Bu yüzden şuan da ücretsiz eğitimler çok fazla vermiyoruz. Şu konuda kursiyerimizi desteklemeye çalışıyoruz, sürekli olarak bir sertifika alana ikinci sertifikayı hediye ediyoruz. Şuan da bu kampanyamız devam ediyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

“Oyun Terapisi Uygulayıcı Eğitimi Sertifika Kursu” için ilk yorumu yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Güncel duyuru bulunmamaktadır.

Oyun terapisi uygulayıcı eğitimi

Orijinal fiyat: 2,480.00 ₺.Şu andaki fiyat: 2,150.00 ₺.

Sertifika Dahil

Toplam Eğitim Fiyatıdır

Kurs Detayları