Disleksi Nedir?
Disleksi, “kelime kullanımında yaşanan zorluk” anlamına gelmektedir. Doğuştan gelen bir öğrenme bozukluğu olmaktadır. Disleksi, okuma ve yazma çağında dikkat çekmekte ve ortaya çıkmaktadır. Dislektik çocuklar, yaşıtlarına göre daha geç okur ve yazmaktadırlar. Kelimeleri doğru telaffuz edemezler ve kelime kapasiteleri de düşüktür. Nörolojik kökenli bir bozukluk olan disleksi, doğuştan beynin sol yarım küresindeki dil kullanımıyla ilgili bölümlerdeki farklılaşmayla kendini göstermektedir. Okuma, yazma ve telaffuz edebilme yeteneklerinde görülen bozulmayla ortaya çıkmaktadır. Dislektik kişilerin beyni, bilgiyi farklı olarak işleyebilmektedir. Bu durum, okuma, yazma, sıralama yapma ve bilgiyi organize etme konularında çeşitli sorunları beraberinde getiriyor.
Disleksi Eğitmenlik Eğitimi Nedir?
Disleksi eğitimi sonunda adaylar öğrenme güçlüğü çeken öğrencilerin tanımlanmasını, sınıf ortamlarında alınması gereken tedbirleri, etkili öğrenme düzenlemelerin nasıl yapılacağını öğrenmektedirler. Bu eğitmenlik eğitiminde disleksi olan bireylerin akıcı okuması, okuduğunu anlaması, çalışma becerileri hakkında bilgilendirme yapılmaktadır. Yapılması planlanan yöntemlerin uygulanması konusunda yeterlilikler kazandırılması amaçlanmaktadır.
Disleksi Eğitmenlik Eğitiminin Amacı Nedir?
Disleksi eğitmenlik eğitimi sertifika programına katılan öğretmen ve uzmanlara öğrenme güçlüğü olan çocukları erken okuryazarlık becerileri bakımından okumaya ve yazmaya hazırlama, akıcı ve doğru okuma, okuduğunu anlama, yazılı ifade becerilerinin desteklenmesi konusunda yeterlilikler kazandırmaktır.
Disleksi Eğitmenlik Eğitimi Sertifika Programı Eğitim İçeriği Nedir?
- Özgül Öğrenme Güçlüğü Nedir ?
- Özgül Öğrenme Güçlüğü Tarihçesi
- Özgül Öğrenme Güçlüğü Nedenleri
- Özgül Öğrenme Güçlüğü Belirtileri
- Özgül Öğrenme Güçlüğü Alt Grupları
- Disleksi Belirtileri
- Özgül Öğrenme Güçlüğü de Bilgi İşlem Modeli
- Disleksi ile İlgili Sosyal ve Duygusal Sorunlar
- Ebeveynler ve Öğretmenler Nasıl Yardımcı Olabilirler
- Görsel Motor Açığı
- İşitsel İşlem Bozukluğu
- Disleksi ile İlgili Mitler ve Gerçekler
Disleksi Eğitmenlik Eğitimi Sertifika Programına Kimler Katılabilir?
- Özel eğitim bölümü öğrencileri ve mezunları
- Sınıf öğretmeni, sınıf öğretmeni ve okul öncesi öğretmenleri
- Psikoloji mezunları ve öğrencileri
- Psikiyatristler
- Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik mezunları ve öğrencileri
- Dil ve konuşma terapisi bölümü mezunları
- Çocuk gelişimciler bu eğitime katılabilmektedirler,
Disleksi Eğitmenlik Eğitimi Sertifikası Ne İşe Yarar?
Psamer eğitimden alacağınız üniversite onaylı ve e-devletten sorgulanabilen disleksi eğitmenlik eğitimi sertifikası ile rehabilitasyon merkezlerinde, özel eğitim merkezlerinde, ilgili özel ve resmi kuruluşlarda disleksi eğitmeni olarak görev yapabilme imkanına sahip olmaktasınız.
Disleksi Eğitmenlik Eğitimi Sertifika Programı Nereden Alınabilir?
Disleksi eğitmenlik eğitimi sertifikasına sahip olmak ve daha detaylı bilgi almak için egitim.psamer.com adresini ziyaret edebilir ya da +90 543 107 2575’i arayarak iletişime geçebilirsiniz.
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.